måndag 6 juli 2009

Home Sweet Home






Vita fina bokstäver inköpta på Fullerö. Står på Lackhyllan, från Ikea, över soffan i vardagsrummet.


Jag tycker om vårat hem. Att vara hemma.
Jag tycker om att det är vårat hem. Att vi bor i ett hus som är vårat.

Mycket eftersom jag valt att vara hemma-mamma o ta hand om våra barn. Har varit hemma sen 1997.
Därför känns det fantastiskt att vi faktiskt bor i ett hus som är vårat!



Tänder alltid ljus på kvällen. Höjer mysfaktorn o ger lite vardagsglamour!

Huset är inte drömboendet. Det är inget drömläge.
Vi bor rätt trångt. Tomten känns oftast för liten.
Men vi trivs.
Tänker att allt har sin tid!
Medans barnen är små vill jag kunna vara hemma. Då blir valet enkelt, att bo kvar o kunna fortsätta vara hemma.



Gillar hyllan över soffan. Där varierar jag pynt efter humör o årstid. Svart/grå soffa Karlstad från Ikea.



Men visst är drömmen ett stoort hus på landet, gärna nära vattnet.
Stor härlig tomt med fruktträd med plats för stor pool o studsmatta till barnen.
Gärna med några småhus på tomten.

När tankarna springer iväg kan jag verkligen avsky huset där vi bor nu.
Men när jag tänker på valet...
Valet att bo litet o billigt o kunna vara hemma med barnen.
Då älskar jag mitt lilla radhus!!

Kramar Jeanette



14 kommentarer:

rustik charm sa...

Kikar in och säger hej. Trevlig blogg du har, ska kika runt lite nu:)

Mysigt ni har det. Brukar oxå tända lite ljus, så mysigt och som du säger lite vardagslyx:)
Kram Kristina

VITA NYANSER sa...

Åh, så fiiiint du har det där!!! Supersnyggt! Vilket underbart val ni har gjort med barnen, så himla rätt!!! Ni verkar bo superbra med tanke på barnen oxå. Sen kan trivseln vara lika stor i ett litet som i ett stort hus. Jag trivdes lika bra i vårt gamla bondkök på 35 kvm som i vårt första radhuskök som var pyttelitet. Jag trodde att jag skulle trivas mycket bättre i det stora, men ... hi,hi...jag kunde riktigt längta efter mitt lilla kök, så trivseln sitter inte i storlek, det vet jag. Så NJUT i ert härligt radhus, som du säger är det ditt. Det tar ett tag att bo in sig i hus (vet oxå detta = )...). Det är så mycket känslor i hus och varje hus har sin känsla. NJUT av din hemmakänsla, den finns inte överallt.

Idag har jag en pigg-dag, härligt att du vet hur det är. Hi,hi...här är krämpor så det förslår, har något som klämmer i ryggen, någon nerv som hamnat lite på tok. Men med värktabletter och min pigghet så vankar jag runt i förrådet och plockar, så skönt att få fixat där. Min garagebod kanske kan få bli förrådsbod, vårt förråd är jättefint så kanske jag får tänka om. Jag går och drömmer och plockar, så härligt!

Vad lyxigt du har det som är hemma med dina barn, jag tycker ni har gjort ett oerhört KLOKT val. Vilken beundransvärd mamma du är!!!

Stor kram L-L

Anonym sa...

Attans att det inte blev tillfälle för ett stopp i Norrskedika, så att vi hade kunnats få en liten snabbdate där;) Hade ju varit så kul att träffa dig!

Nej, bänken hittade jag i ladan bakom Antikaffären. Det fanns en väldans massa möbler där... hur mycket stolar som helst, bord, byråer och jag tror i alla fall att det var tre soffor liknande min till som stod där. Lite snopet att den inte kommer att få plats, men vi kanske kan ha den på altanen eller något...

Jag förstår dina drömmar och din längtan efter ett stort härligt hus på landet och med en massa mysiga små uthus. Låter jätte härligt! Men givetvis gör ni ju så himla rätt i att ta tillvara på de här åren och kan vara hemma med era barn!!! Utan tvekan, den BÄSTA investeringen som någon kan göra!!! Och de här drömmarna som vi alla bär på, tror jag är ganska härliga att ha ändå. Jag är en drömmare så jag förstår precis;) Sedan tror jag ju också, att om du sedan skulle bo i ditt härliga stooora hus med uthus allt så skulle du säkert hitta andra drömmar, ett hus i Provence, en stooor segelbåt, en sommarstuga vid kusten, en tremånaders semester i Australien eller what ever... Så jag tycker att du ska fortsätta drömma, det gör ju absolut ingenting... Skön känsla att ändå veta att ni har gjort det bästa valet - ge era barn TID och NÄRVARO!!

Hoppas ni har det mysigt trots det lite trista och regniga vädret... läge för lite tända ljus och en bra film kanske;)

Ha det gott!
Kram Malin

Ett hus i vitt sa...

Åh vad fint med bokstäverna!! Jag beundrar dig verkligen att du prioriterat att vara hemma. Var sak har sin tid. Ni hinner med allt det andra sedan med större hus och så. Tänk vad härligt för dina barn att verkligen växa upp tillsammans med sin familj. Det tror jag är guld värt. Jag har någon slags halvvariant, jag är hemma mycket med dem och jag jobbar ju också hemma. De är på dagis emellanåt men det blir inte så mycket eftersom också maken har lediga veckodagar och har långsemester över vintern. Det där med pengar är inte allt här i världen, även om man är sugen att shoppa en massa inredning :-D. Vi har ju lagom stort hus men stoor tomt och ibland när det är mycket tänker man att "åh vad skönt att bo i radhus eller lägenhet..." och ibland vill man ha ett riktigt gammalt stort hus med renoveringsbehov. Haha, man blir aldrig riktigt nöjd. Men det är väl så det ska vara, drömmar är alltid viktiga. Kram, Anette

Jessica sa...

Hej vännen,
Tycker du är så klok som väljer att vara hemma med barnen! Det kommer du aldrig att ångra!

Har själv valt att jobba (så lite som möjligt, skratt), och kände mig ofta ifrågasatt när jag var anställd, att jag inte kunde/ville jobba fler timmar i veckan.
Så himla trist!
Så mysigt att hämta barnen tidigt på eftermiddagarna och kunna vara ledig ibland!

Sen är det väl så att man alltid drömmer om något, annars kunde det nog bli lite trist, eller hur?
Tror vi människor är funtade så.

Men jösses vilka sötingar ni skaffat! Gu så gulliga, förstår att ni ligger på golvet *skratt*
Har lovat Julia en kanin efter semestern...

Må gott vännen och ha det så skönt med din härliga familj!

Kram
Jssica

VITA NYANSER sa...

Hoppas att du hittade något att klicka hem = )! Mina favoritbutiker är Ett Hus i Vitt och Julias Vita Drömmar. Jag har även beställt ett vitt fint & från många rum. Det ska bli kul att få, där har jag bett att få alla namn i familjen tryckta = ). Var brukar du beställa?

Vi fick en heldag letandes mobil till W som vi nu känner har behov av det, inte lätt, en hel djungel, vi har varit överallt och nu har hon fått en fin rosa mobil med det mesta på, och mycket dyrare än vi hade tänkt oss = ), som vanligt!

Så nu åter till bombnedslaget här hemma...någon timme sen är det dags för allsången.

Ha det bra!
Kram L-L

Petra bloggar sa...

Det blev jättefint! Verkligen hemtrevligt!

KRAM

Florist-javisst sa...

Vad du är klok som tar var på tiden när barnen är små. Jag känner att jag skulle vilja vara med familjen mer. Tiden går alldeles för fort.....

Kram Maria

Signe 1 sa...

Hej vännen! Vad kul att besöka dig igen!:-) Vad fint du har hemma!! Du vet att jag tycker du är en superwoman och som beundrar dig otroligt mycket för det val du har gjort i livet och som sätter dina barn i första rummet, för det är inte alla som gör kan jag säga, av olika anledningar. Själv prioriterade jag ett barn den här gången när vi var på Mallis så han fick känna att jag bara koncentrerade mig på honom till 100 % den här gången. Nästa gång gör jag nåt med dottern, tror man hittar nån variant som passar för just ens egen familj, bara det känns rätt.... Ta hand om dig! Kramis Sofia

Anonym sa...

Wow så snyggt :-) Verkligen mysfaktor på hög nivå. Kram Benita

Bygatan sa...

Håller med om att allt har sin tid, mitt motto oxå.

Vi bor inte heller i mitt drömhus, men frågan är ju om jag skulle vänta på huset med H kanske jag aldrig får ett hus. Jag kanske är pensionär när "mitt" hus dyker upp så då orkar jag inte renovera, hihi.

Man får göra det bästa av det man har och det har ni lyckats med! Det kommer du se tillbaka på sen och känna glädje över att du kunnat ge dina barn en trygg närvaro.

Ha det gott!

Kram Lena

Maria sa...

Mysfaktor hög! Jag hoppas att ni klarar er från regnet, här i Knivsta är det värsta hagel- och regnskuren just nu.

*kram*
Maria

Villa Carl Larsson sa...

Så fint ni har det i vardagsrummet!! Ville bara säga det :)

Kram

Anonym sa...

Du har valt det bästa i livet!!!!
All Lycka till Dig!!!
Kram Pernilla