
Ett dessert tips inför helgen är ju aldrig fel!
Den här är en klar favorit för oss som älskar både choklad o kardemumma.
Både recept o bild är från en liten Arla broshyr hämtad på ica för ett tag sen.
Det bästa är att de går att förbereda innan o grädda klart medan varmrätten dukas ut.
Receptet gäller för 4 personer.
100 g mörk choklad
100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 ½ tsk krossade kardemummakärnor
1 krm salt
Till servering:
florsocker
krossade kardemummakärnor
vispad grädde eller vaniljglass
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen över vattenbad o låt svalna lite.
Vispa smör o socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt o choklad.
Klicka smeten i 4 stora muffinsformar av papper, ca 1½ dl. Hit kan du förbereda.
Grädda i nedre delen sv ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten.
Ta ut o lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker o kardemumma.
Serveras varma med vispad grädde.
Lycka till ! De är fantastiskt goda!!
Kram Jeanette
9 kommentarer:
det där ser farligt gott ut!
trevlig helg! kram
ingela
Hej Jeanette!!
Åhh, mmm.....så gott det där såg ut!!
Det riktigt vattnas i munnen när man ser den där bilden... :)
Ha en jätte bra helg!!
Kram Sandra/Interiörboden
Den ser god ut! Lite kul med kardemumma också.
Ooo himmel så gott!!
Nu måste jag hämta lite fika..hihi..!
Vad smart med sladdgömman! Tänk vad enkelt den kan vara... OM man bara kommer på det...:)
Kram
Låter helt underbart gott! Ska absolut testas i helgen!
Kram Pernilla
jisses.... jag tittar bort en liten stund. jag som går på diet får absolut inte låta mig frestas. men jag lägger det på minnet och lovar att unna mig en sådan lite längre fram i vår ;)
kram jenny
Tack för tipset, behöver smidiga goda recept...
Marielle
mmm den där såg väldigt smarrig ut:) ha en fin söndag i solen, stor kram Mia
Oh nej en dessert måste man ha, även om det inte alltid är hembakat det kan lika gärna bli lite godis på kvällskvisten:)
Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapo
Skicka en kommentar