Gårdagens Kardemumma Biscotti gjorde mig nyfiken på fler varianter.
Choklad, Pepparkaka, Lavendel, Vanilj...
Jag sökte på nätet (såklart) o hittade ett grundrecept på Biscotti.
Tro det eller ej, det var samma som till mina skorpor!
Så det var Saffran Biscotti jag bakade i julas, inte skorpor alltså ;)
Idag blev det då Choklad varianten!
De blev goda, men nästa gång har jag nog i lite mer socker, eller lite vaniljsocker.
Ett gott betyg är iallafall att barnen har svårt att hålla fingrarna borta från kakburken!!
Här har ni då grundreceptet jag följer :
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grovt hackad sötmandel
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grovt hackad sötmandel
Smaksätt med : 4 msk kakao eller 100 gr smält choklad
pepparkakskryddor
vaniljsocker
mandelmassa
kardemumma
1 gr saffran
eller vad annat som verkar gott.
Ett tips kan ju vara att smaka av så det blir lagom smak...
Ugn 200 grader
Smält smöret. Rör ner det du vill smaksätta med o sedan äggen.
Blanda ihop övriga ingredienser o rör ner i smeten.
Forma 3 rullar ungefär lika långa som plåten o lägg på smörpapper.
Grädda ca 15 min.
Sänk värmen till 175 grader.
Ta sedan ut plåten dela i skivor som du lägger på sidan o grädda 10 min.
Ta ut plåten, vänd bitarna så det blir lika gräddat på båda sidor.
Stäng sen av ugnen o låt plåtarna stå kvar på eftervärme o torka ca 30 min.
Kram Jeanette
10 kommentarer:
mmm va underbart gott det ser ut!! allt me choklad är toppen :)
måste nog ta å teste ditt recept! tack för tipset!
ha en bra kväll!
KRAM
Åh Jeanette vad mycket mumsigt du visar!!! Igår ballerina och nu detta, nu gäller det att ha karaktär = ).... eller.....= ). Du får ta det positivt, dina bilder är SÅ bra och fina att man blir SÅ inspirerad till en fikastund. Ha det *gott*! Kram L-L
Japp, det var precis vad jag behövde.... ännu ett supermumsigt recept... det där med att gå ner i vikt kanske får vänta lite!!
Ha det bra!
Kram
Verkar jättegott tycker jag :)
Kram Åsa
Hej Jeanette!
De ser jättesmarriga ut, tack för receptet:)
Kram Jenny
hej igen!
TACK för din underbara kommentar!!
klart du får norpa "min" idé!!
Om ja hade haft rätt verktyg hade ja mer än gärna gjort bokstäver till dej! men jag har bara använt mej av en vanlig fogsvans.. E och L är ju rätt lätta att såga :) Annars hade ja köpt bokstäver men nu hade ja tur att vi heter som vi heter! Haha!
Lycka till å lova å visa resultatet sen :)
stor kram!
tack för receptet, det ska jag verkligen prova. Låter jättegott!
Jag gillar din runda plåtburk som du har förvarat dem i.
Ha en bra dag idag. Kram Britt
Hej Jeanette! Tack för din jättegulliga kommentar. Det är jättekul att du följer bloggen!!! Det blir en del inlägg där nu. Jag är fast vid bloggande och att följa andras (bl.a din, känner lika, ett nytt inlägg!) Jag är lärare och har haft på tok för hög arbetsbelastning och jag börjar inse att jag har haft för höga krav på mig själv och tagit åt mig FÖR mycket, och är sen efter jullovet hemma pga stress, utmattningssyndrom. Kunde ALDRIG tro att jag skulle hamna i den här situationen, flitig och ambitiös och full fart...men, men.... Har fått rådet att göra det jag tycker är kul för att hitta tillbaks till glädjen. Bloggen har hjälpt otroligt mycket, det är SÅ KUL!!! Jobbar med att kunna återgå till skolan, men jag kan inte ens vara där... På måndag börjar mina nya närmande steg för att kunna komma tillbaks, vi har ny taktik nu, de förra har inte fungerat. Men jag är envis och jag SKA tillbaks. Till dess är det mest blogg och promenader som gäller. Ha det bra! Kram L-L
Sitter på jobbet och blev genast godissugen.
Kram Lotta
Men vad mumsigt det där såg ut då!!!
Nu fick jag ju lust och baka :)
Vore jättekul med före och efter bilder på erat hus, sådant är alltid jättekul!
Hoppas du får en fin dag,
Kram Anne
Skicka en kommentar