tisdag 11 augusti 2009
Kräftfiske
I svärföräldrarnas sjö finns det kräftor.
De har planterats dit efter alla konstens regler så de ska må bra o växa sig stora o starka.
Det är jättespännande att agna burarna o sedan dra upp dem o se om där krupit in några kräftor.
Förra året fick vi riktigt många. Hoppas på god fiskelycka i år också.
När vi sen tar hem kräftorna är det med skräckblandad förtjusning barnen tar upp kräftorna o låter dem promenera runt på golvet en stund.
Intet ont anande om sitt öde. Kokande vatten o dillkronor...
Är det någon som har något bra recept på vattnet/spadet som kräftorna ska kokas i?
Kram Jeanette
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Tyvärr har jag nog inget recept, men jag gillar dina fina bilder i dag! Spännande och roligt med kräftfiske! Kram Maria
Hej vännen!!!
Tack goa du för din snälla kommentar = ), blir så glad! KUUUUL att vi är hemma samtidigt, känns som vi har gått om varandra i sommar. Hur var det i LÖttorp? Såg ju att du hade det bra där genom bloggen, men vill ändå höra lite...= ), är ju lite Löttorp-sjuk = ).
Vad mysigt med kräftfiske, så kul. Det gjorde vi mycket förr i vår sjö, men nu funkar det inte längre, kräftorna trivs inte i vår sjö, hm. Det är supergott med egentagna kräftor. Vilka inspirerande bilder. Vi hade såna burar i stugan och jag hängde upp en som prydnad, men då flög en fågel in i den och fastnade så de burarna fick åka på tippen istället.
Så mysigt med konsert, U2 är ju BRA!!!
Ha det bra vännen!
Kram L-L
Va kul med kräftfiske! Här har vi inte provat på det. Men sönerna har lagt i en bur till fiskar. Vi får väl dra upp storfångsten i morron hi,hi. Nilla
Hej, genomgående i din blogg har du massor med fina bilder. Detta inlägg var inget undantag. Trvligt tycker jag.
Hej.
Det här receptet använde vi oss av i fjol. Jättegott!!
RECEPT för kokning av kräftor
Beräknat för ca 35 - 40 kräftor
Kittel rymd 10 - 12 1iter
4 dl grovt salt (eller 3 dl vanligt salt)
12 sockerbitar
1- 2 fl. öl eller porter (kan uteslutas)
Rikligt- med krondill
Vattnet. skall koka - tag upp dillen ur vattnet. – 1ägg i 8 - 10 kräftor åt gången med tång
Koka 8 minuter
Tag upp kräftorna och låt vattnet koka upp på nytt och lägg i 10 nya kräftor
När alla kräftor är kokta, lägg alla kräftorna och dillen i kitteln och låt kallna i spadet.
Om mindre kastrull och färre kräftor tas ingredienserna i proportion härtill.
Skicka en kommentar