tisdag 9 juni 2009

Formsvacka



Flaskan från Ikea är så fin i sin enkelhet. Tycker så mycket om den!

Känns som jag är på väg in i väggen, igen...
Är helt slut.
En helt lugn vanlig dag känns såå tung o minsta lilla motgång gör mig gråtfärdig.

Barnen som har sommarlov vill ju att det ska hända lite kul saker.
Själv vill jag boka en resa till Långbortistan o vara alldeles ensam en vecka o bara läsa tidningar o sova i en solstol.

Det är väl så att har man en gång varit utbränd är det väl lätt att hamna där igen. Särskilt när man, som jag, är bra på att stänga av o inte märka av varningssignalerna...

Man vill ju vara den här glada mamman som fixar mat o fika, helst till hela kvarterets ungar, som spelar fotboll med killarna, bygger kojor o har utflykt i skogen.

Egentligen är jag sån. När jag är som vanligt. ..
Men nu känner jag mig som en urvriden disktrasa. Överkörd av en ångvält.

Fy vilket tråkigt inlägg!!!
Men det som ger mig positiv energi är bloggen!
Alla härliga kontakter jag fått o alla gulliga kommentarer!!! Stor kram till er! :)

Ska väl ta några kaffe o sitta under en filt på altanen o ladda lite innan innan racet kör igång.

Kramar Jeanette

18 kommentarer:

Angelica sa...

Vet du vad jag brukar göra om det känns lite tråkigt, ring några vänner, ta en snabblunch i stan på något mysigt fik, eller handla något som du verkligen gillar! Småsaker hjälper mycket mer än man tror. Man ska göra sånt som man verkligen tycker är kul, även om det känns tugnt att verkligen ta sig i kragen och gå utanför dörren!

Men det där med kaffe och lite sol är absolut en superbra början :D

Hoppas att du faktiskt får en härlig dag och jag skickar massor med soliga hälsningar från Mallorca!

Kramar

Angelica

VITA NYANSER sa...

Åh nej....jag skrev en lååång kommentar och borta....suck!!!

Ja,ja....

Vad tråkigt att du känner dig nere goa du = (! Men du... det är INTE konstigt. Tänk vad du har kört på. Jag tror att vi fyller upp hjärnan med allt vi gör, och fyller, fyller, fyller och poff så kokar det över och då blir vi däckade utbrändhetssymptom. Du har gjort ett FANTASTISKT jobb nu de sista skolveckorna. Tänk vad dina 5 barn har fått av sin supermamma. Och supermamman pressar sig själv till att kunna starta igång sommarlovet som den supermamma hon är. Nu måste du ju pausa ett tag, bara vara och ta igen dig. Tänk vad du har fixat och trixat. Ta igen dig och fyll på med energi för dig själv. Du har säkert inte fyllt på så mycket på dig själv nu, så din tid är nu. Gör bara det nödvändigaste hemma, kliv över saker. Barnen kan säker fixa lite själva. Att vara fembarnsmor kräver otroligt mycket, det är en KONST! Jag har fullt upp med 2 barn! Var snäll med dig själv och ta lika bra hand om dig själv som du tar hand om dina barn. Då lär du dina barn konsten att njuta. Som en stund i solstolen mmmm.... med en tidning, barnen tittar och lär = )... Så lär barnen att pausa lite i livet.

Jag vet hur det är man vill göra massor när det är lov. Men i år orkar jag inte det, vet inte hur jag ska fixa att åka på semester. Som tur är älskar barnen att vara hemma och leka. Det är ofta vi vuxna som sätter upp allt vi ska göra. Barn är här och nu och trivs med det. Vår stuga längtar jag till, där laddar jag. Men i år har inte ens båten kommit i. Ja, det är en tuff väg...

Härligt att bloggen ger dig mycket, det gör den för mig med. Du betyder jättemycket här för mig!!! Du är så mysig och klok, härligt med en som DIG här!!!

STOOOOR KRAAAAM L-L

Signe 1 sa...

Alltså, vad ska jag skriva nu som inte L-L redan har skrivit? Jag håller med henne om allt och tycker du verkar vara en superwoman, det har jag skrivit förut!! Fösök att varva ner lite nu och gör bara saker som ger dig energi ett tag, inte tvärtom!!Jag har oxå fullt upp med två kids, så du är enastående som hinner med 5!! Ta hand om dig, Kram Sofia

Anonym sa...

Skickar härmed största BAMSEKRAMEN till dig! Känner så otroligt väl igen mig i det du skriver. Har också varit cm från att gå in i väggen med dunder och brak för ett par år sedan och sen dess är stresströskeln betydligt lägre än tidigare och ibland lika med noll. Vi pratade om det här på mitt jobb idag och det var en kollega till mig som trodde hon höll på att få alzheimers, men vi kom fram till att det har nog alla på vårt jobb drabbats av i så fall... det är nog en våralzheimers i luften som suger all must och energi av oss. Jag känner mig också sjukt trött just nu och längtar så himla mycket efter semester och att åka bort till långtbortistan låter inte alls dumt. Får man hänga med;)

Du, ta det lugnt, ta hand om dig, gör det du tycker är kul, ät vad du tycker är gott, sitt och drick ditt kaffe på altanen och njut av att bara få vara en liten stund. Alla måsten, skit i dem någon dag. Lite skit i hörnen och en allt för stor tvätthög har ingen dött av. Men DU måste må bra och ta hand om dig.

Varmaste kramarna
Malin

Lallis - liv och leverne sa...

KRAM!!!

Nettan sa...

Usch, vad tråkigt att du känner så !
Men förstår, ibland önskar man att man kunde göra allt på en gång & att man är en " superwomen ".

Men ibland måste man tillåta sig varva ner & göra det som känns bäst för en själv =).
Som att bara sätta sig ner, andas & ta en fika, själv el. med en god vän.
Då kommer du må som en drottning !

Du vet att " Rom inte byggdes " på en dag & du bor inte ensam ;).
Du måste inte fixa & göra allt, tror inte din familj heller önskade att du " sliter ut dig " bara för att göra de till lags.
Det måste finnas ~ teamwork !
Carpe Diem =))

Kram Nettan

Lantliga drömmar sa...

Ha inte så höga krav på dig själv då blir det bara jobbigare. Jag tror säkert du är en härlig mamma som gör det du orkar. Tänk positivt=) Nilla

Anonym sa...

Hej goaste du!

Du är en fantastisk mamma - jag har sett dig live! Jag vet, du är allt för dina barn på ett så fint sätt. Se med stolthet på dig själv i spegeln och ta paus, så långt det går. Som ngn annan sa, det är bra att barnen ser att paus är en del av livet.

Kram, jättekram!
Angelica

chokladblomma sa...

Du verkar vara en toppenmamma!
Men även toppenmammor har en gräns... Ta hand om dig, vila, försök att hitta saker som gör att du mår bra utan att du blir pressad. Du kan säkert allt det där men ibland blir man lite hemmablind. Det blir iaf jag. Behöver bli påmind ibland.

Må bättre!!
KRAAAAM

Anonym sa...

Du är den bästa mamma jag vet!!Barn
får ha tråkigt medan Du tar en fika, Du har bara ETT LIV!!!!! Ta hand om Dig. Blunda o räkna till 10
Kramar!!!! MLD

Jenny sa...

Hej Jeanette!
Ta hand om dig,
Vad bra att bloggen ger dig energi i alla fall:)

Stoor kram Jenny

Villa Hemma sa...

Usch, låter jobbigt :( Hoppas du får mer kraft snart. Skönt för barnen att "bara" vara hemma, det skall vara slappt med sommar lov!

kram

Anna Söderberg sa...

Nääääe, vad tråkigt att du känner så!!! Tror att vi lätt lägger på oss för höga krav om att allt ska vara perfekt hela tiden. Jag vet ju hur jag resonerar med mig själv...
Försök vara på DIG och var rädd om DIG för det finns bara 1 som DU!!

På tal om nått helt annat så var jag också klumpig förra graviditeten. Men det kom lite senare. Så jag har det att "se fram emot" ;).
Uthällda mjölkpaket i hela kylen, eller varför inte över hela köksgolvet, 2 dar i rad - gissa om jag var FLY FÖRBANNAD!!! Men men....

Sussa sött och vakna söt!

KRAM

Jessica sa...

Hej vännen,
lova att du tar hand om dig!
Det är så lätt att allt bara rullar på och man vänder ut och in på sig själv för att barnen ska ha det bra, känner igen mig så väl i det du skriver.
Förstår inte hur du hinner med, jag har ju "bara" 2 och har fullt upp med allt...

Låt dem titta på film och spela dataspel, skit samma om solen skiner ute. Ta några dagar och bara ta det lugnt!
Å känner du för en egen tripp till storsta´n ställer jag gärna upp som sällskap :)

Stor kram
jessica

Makena sa...

Nämen åh Jeanette! :( Så tungt! Har själv en tuff period nu pga att min pappa blivit jättesjuk...all kraft har gått ur mig och hemmet har förfallit osv.Min hjärna funkar inte som förut och jag har blivit mer förvirrad än vanligt osv Men vet du jag har låtit bli att stressa upp mig över det! Focuserat på barnen och sen bara v a r i t. Vi åkte bort i torsdags och det har gjort gott för själen. Ingen disk, inga måsten, bara sommar på "Öna". Man klarar inte allt! Slappna av, släpp alla måsten och tillåt dig att vila. Du kommer igen!

STOR KRAM!!!

Anonym sa...

Kära vännen!!!
Underbara fina DU!!!!
Jag önskar jag kunde göra något för dig....
Önskar att du ska få en uppenbarelse om hur fantastiskt mycket älskad du är för just den du är!!!
Ibland räcker vi inte till...men vi är fortfarande lika älskade för dem vi är!!!
DU är det finaste och vackraste dina barn har just bara för att du är deras mamma....alla aktiviteter,duktigheter osv bleknar i jämförelse med deras fina mamma!!!!
Önskar dig att himelsk styrka o glädje!!
Många kramar från Pernilla

Ann-Louise sa...

Åh, men du är en toppenmamma även om du inte hittar på en massa saker hela tiden!!! Med fem barn kring benen behöver du få ta det lugnt ibland också. Men känner också igen mig själv i det du skriver...den där prestations-ångesten kommer som på beställning när sommarlovet drar igång...Ibland är det som om att man har laddat så mycket inför lovet, haft avslutningsfester både här och där, så att när själva lovet kommer går liksom luften ur en...man är van vid rutinerna...att barnen är i skolan och har aktiviteter av olika slag. Att alla har nåt att göra! Så när ledigheten kommer blir barnen rastlösa...(i alla fall mina..hehe) och går nästan varann på nerverna efter några dagar. Och det är ju just ett trevligt sommarlov ;) Helt plötsligt är det jag som förälder som ska hitta på en massa saker...det hade man ju inte riktigt bett om att få göra hela semestern, när man bara skulle lata sig ;) eller hur...!
Men jag har lärt mig att låta barnen ha tråkigt ibland, tror det är nyttigt..eller hoppas det i alla fall ;) Kram på dig och hoppas du mår bättre snart!

Fredrika sa...

Vilka fina bilder på flaskan. Känner igen disktrasan. Och vad skönt det är att vara hemma ensam som du skriver i dagens inlägg. Viktigt att åka iväg och ta med sig barnen då coh då så den andre får vara hemma och bara vara! /fredrika